Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit avion Anglia - SCOTIA 2023


Descriere

Destinatie: Regatul Unit

Durata: 1 zi, fara cazare

Londra – Windsor – Stratfird Upon Avon – Warwick – Nottingham – Southwell – Hardwick Hall – Chastworth House – Liverpool – Chester – Lake District – Glasgow – Edinburgh – Scone Palace – Castelul Blair – Castelul Balmoral – Braemar – Britannia – Portobello – Durham – York - Luton
Servicii incluse:
-Zbor Bucuresti - Londra - Bucuresti, cu bagaj mic de
mana (40 x 30 x 20 cm)
- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
- 9 cazari cu mic dejun in hotel 3*
- Ghid insotitor din seara primei zile pana dimineata ultimei
zile, in rest asistenta turistica
**Taxe Aeroport + transfer Aeroport – Hotel - Aeroport 245 €
Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice ;
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) ;
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bagaj de cala 75 €/ sens/ persoana
- Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1 €/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani
***In functie de modificarile impuse de compania aeriana, agentia poate
percepe un supliment pentru biletul de avion (se confirma in momentul
emiterii biletului)


Program detaliat

 

Ziua 1. BUCURESTI -  LONDRA

Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 04:00 in aeroportul Henri Coanda din Bucuresti pentru imbarcare la zborul spre Londra (Luton).(ATENTIE! Orarul de zbor este informativ si poate suporta modificari impuse de compania aeriana).Transfer din aeroport la hotelul din Londra. Veti depozita bagajele in camera de bagaje de la receptia hotelului. Dupa pranz va veti putea prelua camera in hotel. Timp liber in Londra pana seara cand are loc intalnirea cu ghidul si grupul sosit din Romania. Cazare la Londra, la hotel King Solomon/ similar.

 

Ziua 2. LONDRA - WINDSOR

Mic dejun. Incepem vizita in Londra: Big Ben- Turnul cu Ceas al Palatului Westminster - simbolul orasului, Abatia gotica Westminster, Hyde Park, Palatul Buckingham- devenit Palat Regal odata cu urcarea la tron a Reginei Victoria in 1837. Continuam spre Parlament, Tower Bridge (construit in sec. XIX peste fluviul Tamisa), Turnul Londrei cu peste 900 de ani de existenta, Catedrala St. Paul de sec. XVIII unde isi dorm somnul de veci mari eroi ai Angliei. Timp liber in Londra sau excursie optionala la Windsor (25 €). Vizitam Castelul Windsor, cel mai vechi castel locuit din lume si cel mai mare din Anglia. Construit de William Cuceritorul ca resedinta regala, surprinde prin aspectul exterior de fortareata (datorat extinderilor succesive), si prin interioarele sale somptuoase cu minunate decoratiuni, toate apartamentele continand opere de arta valoroase. Una din atractiile Castelului Windsor, care nu trebuie ratata este Capela St. George, o capodopera a goticului tarziu englezesc. Cazare la acelasi hotel de la Londra.

 

Ziua 3. LONDRA

Mic dejun. Utilizand transportul public (contra cost, abonament de o zi- pt. reducere** pe Tamisa) vizitam: St. James Park, Abatia Westminster (locul de incoronare, casatorie si inmormantare a monarhilor Marii Britanii), Galeria Nationala sau Tate Gallery care detine una dintre cele mai interesante colectii de tablouri europene, British Museum, Madame Tussauds- Muzeul figurilor de ceara sau plimbare cu vaporasul pe Tamisa. Timp liber in West End, district comercial si de divertisment al Londrei cu celebrele Trafalgar Square (dominata de Coloana Lordului Nelson, invingator la Trafalgar), Picadilly Circus si zona Covent Garden. Optional croaziera pe Tamisa (cca 25 €). Cazare la Londra.

 

Ziua 4. LONDRA – STRATFORD-UPON-AVON – WARWICK - NOTTINGHAM (cca. 280 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Oxford, cea mai veche universitate din Marea Britanie, unde vizitam Merton College- fondat in sec. XIII, Queen`s College, infiintat in sec. XIV, Catedrala de sec. XIII cu dublu rol de catedrala a orasului si capela a Universitatii. Continuam cu Stratford-upon-Avon, locul natal al lui W. Shakespeare. Vizitam casa in care s-a nascut in 1564 si Holy Trinity Church, unde se odihneste trupul genialului dramaturg. Timp liber in Stratford sau vizita optionala (20 €) la Castelul Warwick, una din cele mai populare atractii turistice din Anglia, cu un interior bogat decorat si cu o infatisare exterioara de majestoasa fortareata medievala. Seara ajungem la Nottingham, aflat langa padurea Sherwood, ascunzatoare a vestitului Robin Hood. Cazare in zona Nottingham.

 

Ziua 5. SOUTHWELL – HARDWICK HALL – CHASTWORTH HOUSE – LIVERPOOL - CHESTER (cca. 250 km)

Mic dejun. Timp liber in Nottingham. Optional excursie jumatate de zi (35 €) pentru a vizita Catedrala Southwell, a carei frumusete l-a determinat pe regele Iacob I sa exclame “Pe sabia mea! Acesta biserica poate rivaliza cu York, Durham sau orice alta biserica din intreaga crestinatate”. Continuam programul optional cu Chatsworth House, un conac baroc construit in sec. XVII, pentru incredibil de bogatul prim-duce de Devonshire. Tragica si solitara Mary, regina scotienilor a locuit aici de mai multe ori la ordinul reginei Elisabeta I. Excursia optionala are ca punct final Hardwick Hall proiectata ca un centru de receptii, un loc pentru amuzamentul figurilor regale si ale aristrocratiei. Ne petrecem a doua parte a zilei la Liverpool, urmatorul port al Imperiului Britanic dupa Londra si locul in care a luat nastere vestita trupa The Beatles. Admiram Catedrala si cele mai importante cladiri ale orasului -corpul masiv al Cunard Building, turnurile cu ceas ale Royal Liver Building cu cele doua pasari cu aripi intinse, Muzeul Maritim si Galeria Tate. Cazare in zona Chester.

 

Ziua 6. CHESTER – LAKE DISTRICT – GLASGOW – EDINBURGH ( cca. 350 km)

Mic dejun. Timp liber in Kendal sau excursie optionala (30 €) pentru a descoperi frumusetile Parcului National Lake District, infiintat in 1951. Intins pe 2200 km2, cuprinde 16 lacuri si cel mai inalt varf din Anglia (978 m). La bordul unui vaporas admiram pitoresti orasele cuibarite intre dealuri inverzite aflate pe malurile celui mai mare lac din Anglia -Windermere. Continuam cu Glasgow, Capitala Culturala Europeana in 1990: George Square cu cladiri monumentale, Catedrala St. Mungo si cartierul Universitatii. Cazare in zona Edinburgh.

 

Ziua 7. EDINBURGH – SCONE PALACE – CASTELUL BLAIR – CASTELUL BALMORAL – BRAEMAR (cca. 375 km)

Mic dejun. Timp liber in Edinburgh sau optional o excursie in inima Scotiei (40 €). Regiunea Royal Deeside ofera o varietate de atractii - paduri, munti, castele si sate pitoresti locuite de clanuri de munteni scotieni. Vizitam Palatul Scone, actuala resedinta a contelui de Mansfield, unde se afla “Piatra Destinului”, locul de investire a regilor Scotiei. Continuam spre Pitlochry si vizitam distileria Blair Atholl, una dintre cele mai vechi din Scotia pentru a afla secretele producerii celui mai bun whisky, combinatia dintre apa limpede de izvor si orzul auriu, turnate in butoaie de stejar si invechite pentru cel putin 3 ani. Tot aici vizitam principala atractie a zilei -Castelul Blair, vechea resedinta a ducilor si contilor de Atholl si sediul ultimei armate private din Europa (un regiment ceremonial ce apartine Ducelui de Atholl). Urmeaza Castelul baronial Balmoral, construit in mare parte de Regina Victoria si printul Albert, apoi Braemar, unde Adunarea Anuala a Muntenilor reuneste barbati puternici, care se intrec in forta prin aruncarea de ghioage si ciocane. Cazare in zona Edinburgh.

 

Ziua 8. EDINBURGH – BRITANNIA – PORTOBELLO (cca 50 km)

Mic dejun. Ne petrecem dimineata in Edinburgh, un oras uluitor cu strazi pietruite, mari piete “georgiene”, arhitectura monumentala, vesel si spatios. Incepem plimbarea pietonal si cu transport public prin orasul vechi de la Castelul Edinburgh spre Catedrala St. Giles unde a fost preot John Knox, Parlamentul Scotian si Palatul Holyroodhouse, resedinta oficiala a monarhului britanic cand soseste in oras. Dupa amiaza timp liber sau optional (20 €) vizita la yahtul Majestatii Sale -Britannia, ancorat in Portul Leith. Aflat 44 de ani in slujba Familiei Regale, yahtul a fost gazda unor importante intalniri diplomatice si strategice. Profitam de ghidajul in limba romana pentru a vizita toate puntile vasului, dormitorul Reginei, al ducelui de Edinburgh, Printului Charles si al Printesei Diana. Continuam cu un popas la Portobello, cocheta statiune litorala, cu arhitectura sa specifica, soare, nisip si ape involburate. Cazare zona Edinburgh.

 

Ziua 9. EDINBURGH – DURHAM – YORK – LUTON ( cca. 615 km)

Mic dejun. Urmam coasta din Northumbria spre Newcastle upon Tyne capitala comitatului , plina de viata atat ziua cat si noaptea, si ne bucuram de un popas la Durham, la cea mai frumoasa catedrala normanda din Anglia si in cartierul medieval al orasului, o zona compacta si pitoreasca, nu mai mare de 1 km. Continuam spre York, cel mai frumos orasel din Nordul Angliei. Vizitam impresionanta Catedrala Sf Petru, cea mai mare biserica medievala din nordul Europei, inceputa in anul 1220 si finalizata in anul 1472 si facem o plimbare pe stradutele pline de farmec ale orasului. Seara, cazare in zona Luton.

 

Ziua 10. LUTON - BUCURESTI

Mic dejun. Se elibereaza camerele si se depoziteaza bagajele in camera de bagaje de la receptia hotelului. Timp liber pentru shopping si vizite individuale in Londra. Seara, transfer catre aeroport, pentru zborul spre Romania (ATENTIE! Orarul de zbor este informativ si poate suporta modificari impuse de compania aeriana).

 

 

Partaj

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane

 

Destinatie: Regatul Unit

Durata: 1 zi, fara cazare

Londra – Windsor – Stratfird Upon Avon – Warwick – Nottingham – Southwell – Hardwick Hall – Chastworth House – Liverpool – Chester – Lake District – Glasgow – Edinburgh – Scone Palace – Castelul Blair – Castelul Balmoral – Braemar – Britannia – Portobello – Durham – York - Luton
Servicii incluse:
-Zbor Bucuresti - Londra - Bucuresti, cu bagaj mic de
mana (40 x 30 x 20 cm)
- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
- 9 cazari cu mic dejun in hotel 3*
- Ghid insotitor din seara primei zile pana dimineata ultimei
zile, in rest asistenta turistica
**Taxe Aeroport + transfer Aeroport – Hotel - Aeroport 245 €
Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice ;
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) ;
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bagaj de cala 75 €/ sens/ persoana
- Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1 €/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani
***In functie de modificarile impuse de compania aeriana, agentia poate
percepe un supliment pentru biletul de avion (se confirma in momentul
emiterii biletului)


Program detaliat

 

Ziua 1. BUCURESTI -  LONDRA

Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 04:00 in aeroportul Henri Coanda din Bucuresti pentru imbarcare la zborul spre Londra (Luton).(ATENTIE! Orarul de zbor este informativ si poate suporta modificari impuse de compania aeriana).Transfer din aeroport la hotelul din Londra. Veti depozita bagajele in camera de bagaje de la receptia hotelului. Dupa pranz va veti putea prelua camera in hotel. Timp liber in Londra pana seara cand are loc intalnirea cu ghidul si grupul sosit din Romania. Cazare la Londra, la hotel King Solomon/ similar.

 

Ziua 2. LONDRA - WINDSOR

Mic dejun. Incepem vizita in Londra: Big Ben- Turnul cu Ceas al Palatului Westminster - simbolul orasului, Abatia gotica Westminster, Hyde Park, Palatul Buckingham- devenit Palat Regal odata cu urcarea la tron a Reginei Victoria in 1837. Continuam spre Parlament, Tower Bridge (construit in sec. XIX peste fluviul Tamisa), Turnul Londrei cu peste 900 de ani de existenta, Catedrala St. Paul de sec. XVIII unde isi dorm somnul de veci mari eroi ai Angliei. Timp liber in Londra sau excursie optionala la Windsor (25 €). Vizitam Castelul Windsor, cel mai vechi castel locuit din lume si cel mai mare din Anglia. Construit de William Cuceritorul ca resedinta regala, surprinde prin aspectul exterior de fortareata (datorat extinderilor succesive), si prin interioarele sale somptuoase cu minunate decoratiuni, toate apartamentele continand opere de arta valoroase. Una din atractiile Castelului Windsor, care nu trebuie ratata este Capela St. George, o capodopera a goticului tarziu englezesc. Cazare la acelasi hotel de la Londra.

 

Ziua 3. LONDRA

Mic dejun. Utilizand transportul public (contra cost, abonament de o zi- pt. reducere** pe Tamisa) vizitam: St. James Park, Abatia Westminster (locul de incoronare, casatorie si inmormantare a monarhilor Marii Britanii), Galeria Nationala sau Tate Gallery care detine una dintre cele mai interesante colectii de tablouri europene, British Museum, Madame Tussauds- Muzeul figurilor de ceara sau plimbare cu vaporasul pe Tamisa. Timp liber in West End, district comercial si de divertisment al Londrei cu celebrele Trafalgar Square (dominata de Coloana Lordului Nelson, invingator la Trafalgar), Picadilly Circus si zona Covent Garden. Optional croaziera pe Tamisa (cca 25 €). Cazare la Londra.

 

Ziua 4. LONDRA – STRATFORD-UPON-AVON – WARWICK - NOTTINGHAM (cca. 280 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Oxford, cea mai veche universitate din Marea Britanie, unde vizitam Merton College- fondat in sec. XIII, Queen`s College, infiintat in sec. XIV, Catedrala de sec. XIII cu dublu rol de catedrala a orasului si capela a Universitatii. Continuam cu Stratford-upon-Avon, locul natal al lui W. Shakespeare. Vizitam casa in care s-a nascut in 1564 si Holy Trinity Church, unde se odihneste trupul genialului dramaturg. Timp liber in Stratford sau vizita optionala (20 €) la Castelul Warwick, una din cele mai populare atractii turistice din Anglia, cu un interior bogat decorat si cu o infatisare exterioara de majestoasa fortareata medievala. Seara ajungem la Nottingham, aflat langa padurea Sherwood, ascunzatoare a vestitului Robin Hood. Cazare in zona Nottingham.

 

Ziua 5. SOUTHWELL – HARDWICK HALL – CHASTWORTH HOUSE – LIVERPOOL - CHESTER (cca. 250 km)

Mic dejun. Timp liber in Nottingham. Optional excursie jumatate de zi (35 €) pentru a vizita Catedrala Southwell, a carei frumusete l-a determinat pe regele Iacob I sa exclame “Pe sabia mea! Acesta biserica poate rivaliza cu York, Durham sau orice alta biserica din intreaga crestinatate”. Continuam programul optional cu Chatsworth House, un conac baroc construit in sec. XVII, pentru incredibil de bogatul prim-duce de Devonshire. Tragica si solitara Mary, regina scotienilor a locuit aici de mai multe ori la ordinul reginei Elisabeta I. Excursia optionala are ca punct final Hardwick Hall proiectata ca un centru de receptii, un loc pentru amuzamentul figurilor regale si ale aristrocratiei. Ne petrecem a doua parte a zilei la Liverpool, urmatorul port al Imperiului Britanic dupa Londra si locul in care a luat nastere vestita trupa The Beatles. Admiram Catedrala si cele mai importante cladiri ale orasului -corpul masiv al Cunard Building, turnurile cu ceas ale Royal Liver Building cu cele doua pasari cu aripi intinse, Muzeul Maritim si Galeria Tate. Cazare in zona Chester.

 

Ziua 6. CHESTER – LAKE DISTRICT – GLASGOW – EDINBURGH ( cca. 350 km)

Mic dejun. Timp liber in Kendal sau excursie optionala (30 €) pentru a descoperi frumusetile Parcului National Lake District, infiintat in 1951. Intins pe 2200 km2, cuprinde 16 lacuri si cel mai inalt varf din Anglia (978 m). La bordul unui vaporas admiram pitoresti orasele cuibarite intre dealuri inverzite aflate pe malurile celui mai mare lac din Anglia -Windermere. Continuam cu Glasgow, Capitala Culturala Europeana in 1990: George Square cu cladiri monumentale, Catedrala St. Mungo si cartierul Universitatii. Cazare in zona Edinburgh.

 

Ziua 7. EDINBURGH – SCONE PALACE – CASTELUL BLAIR – CASTELUL BALMORAL – BRAEMAR (cca. 375 km)

Mic dejun. Timp liber in Edinburgh sau optional o excursie in inima Scotiei (40 €). Regiunea Royal Deeside ofera o varietate de atractii - paduri, munti, castele si sate pitoresti locuite de clanuri de munteni scotieni. Vizitam Palatul Scone, actuala resedinta a contelui de Mansfield, unde se afla “Piatra Destinului”, locul de investire a regilor Scotiei. Continuam spre Pitlochry si vizitam distileria Blair Atholl, una dintre cele mai vechi din Scotia pentru a afla secretele producerii celui mai bun whisky, combinatia dintre apa limpede de izvor si orzul auriu, turnate in butoaie de stejar si invechite pentru cel putin 3 ani. Tot aici vizitam principala atractie a zilei -Castelul Blair, vechea resedinta a ducilor si contilor de Atholl si sediul ultimei armate private din Europa (un regiment ceremonial ce apartine Ducelui de Atholl). Urmeaza Castelul baronial Balmoral, construit in mare parte de Regina Victoria si printul Albert, apoi Braemar, unde Adunarea Anuala a Muntenilor reuneste barbati puternici, care se intrec in forta prin aruncarea de ghioage si ciocane. Cazare in zona Edinburgh.

 

Ziua 8. EDINBURGH – BRITANNIA – PORTOBELLO (cca 50 km)

Mic dejun. Ne petrecem dimineata in Edinburgh, un oras uluitor cu strazi pietruite, mari piete “georgiene”, arhitectura monumentala, vesel si spatios. Incepem plimbarea pietonal si cu transport public prin orasul vechi de la Castelul Edinburgh spre Catedrala St. Giles unde a fost preot John Knox, Parlamentul Scotian si Palatul Holyroodhouse, resedinta oficiala a monarhului britanic cand soseste in oras. Dupa amiaza timp liber sau optional (20 €) vizita la yahtul Majestatii Sale -Britannia, ancorat in Portul Leith. Aflat 44 de ani in slujba Familiei Regale, yahtul a fost gazda unor importante intalniri diplomatice si strategice. Profitam de ghidajul in limba romana pentru a vizita toate puntile vasului, dormitorul Reginei, al ducelui de Edinburgh, Printului Charles si al Printesei Diana. Continuam cu un popas la Portobello, cocheta statiune litorala, cu arhitectura sa specifica, soare, nisip si ape involburate. Cazare zona Edinburgh.

 

Ziua 9. EDINBURGH – DURHAM – YORK – LUTON ( cca. 615 km)

Mic dejun. Urmam coasta din Northumbria spre Newcastle upon Tyne capitala comitatului , plina de viata atat ziua cat si noaptea, si ne bucuram de un popas la Durham, la cea mai frumoasa catedrala normanda din Anglia si in cartierul medieval al orasului, o zona compacta si pitoreasca, nu mai mare de 1 km. Continuam spre York, cel mai frumos orasel din Nordul Angliei. Vizitam impresionanta Catedrala Sf Petru, cea mai mare biserica medievala din nordul Europei, inceputa in anul 1220 si finalizata in anul 1472 si facem o plimbare pe stradutele pline de farmec ale orasului. Seara, cazare in zona Luton.

 

Ziua 10. LUTON - BUCURESTI

Mic dejun. Se elibereaza camerele si se depoziteaza bagajele in camera de bagaje de la receptia hotelului. Timp liber pentru shopping si vizite individuale in Londra. Seara, transfer catre aeroport, pentru zborul spre Romania (ATENTIE! Orarul de zbor este informativ si poate suporta modificari impuse de compania aeriana).

 

 

Partaj

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane